ARTmania Festival

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Chiticot on Mon Jul 20, 2009 5:59 pm

@ victor_uzum: mi-a placut cronica ta. Dar cel mai mult mi-a placut ironia fina si amara in acelasi timp care se resimte prin tot textul. Chiar intra Marco atat de des peste Anette ca sa o sprijine vocal?
avatar
Chiticot
Sing For Me

Number of posts : 261
Age : 39
Location : Bucuresti
Registration date : 2008-11-28

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Kinga on Mon Jul 20, 2009 6:24 pm

^Da. Odata de exemplu pentru un scurt timp Anette a cantat singur refrenul si a fost cam... slab. Deci Marco a trebuit sa o ajute.

@victor_uzum: In mare parte sunt de acord cu lucrurile ce ai zis. Wink Dar sunt de acord si cu Syrius.

_________________
-x-x-x-

Kinga
My Winter Storm

Number of posts : 1358
Age : 25
Location : Transilvania
Registration date : 2008-11-29

http://winterstormhungary.webs.com/

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by NothingTheKiD on Tue Jul 21, 2009 12:23 pm

Sincer nu sunt de acord mai deloc cu unele dintre afirmaţiile de mai sus. Poate pentru că am stat în primul rând, exact lângă gard, părerea mea este alta. Dar eu am auzit un Nightwish care sună bine, Anette, deşi falsat puţin, a cântat melodiile în stilul ei, şi nu a încercat s-o imite pe Tarja. Băieţii au fost la înălţime (deşi Emppu trebuie să înveţe să arunce penele alea - cred că a vrut să-mi arunce vreo 4 şi le arunca pe toate numai pe lângă mine ;()...

Un spectacol incendiar - şi oricât de bine ar cânta Tarja piesele vechi, la instrumentaţie se simte diferenţa ca de la cer la pământ... la Nemo, chitara a sunat de 10 ori mai bine ca la Bucureşti (nu zic că Emppu ar fi un chitarist mai bun decât Kiko în materie de solo, dar în trupă îi cam dă clasă) - şi totul a părut mai închegat. Ca spectacol scenic, n-am avut nimic de reproşat, focurile şi toate cele fiind superbe. Playlistul bine ales, am avut ocazia să ascult melodia mea preferată de la ei, Ever Dream, şi am ascultat şi un solo pe care-l ador - cel nou din Dead Boy's Poem. Publicul nu ştiu cum a fost mai în spate, dar eu, la un moment dat, aveam probleme când încercam să aud ce zice Marco sau Anette, pentru că lumea de lângă mine striga pur şi simplu prea tare (aşa că nu m-aş mira ca ceea ce a zis Anette - I was barely able to hear myself in the headsets (nu cred că astea erau cuvintele, dar oricum asta a vrut să spună) să fie total adevărat.)

Per total, a meritat toţi banii.
avatar
NothingTheKiD
My Little Phoenix

Number of posts : 63
Age : 26
Location : Turnu-Magurele, Romania
Registration date : 2009-05-23

http://last.fm/user/NothingTheKiD

Back to top Go down

Nightwish şi coşmarul Anette

Post by victor_uzum on Thu Jul 23, 2009 4:31 pm

Acesta este titlul ultimului post din sectiunea "Diverse" a blogului binecunoscutului jurnalist Cristian Geambasu, dedicat festivalului ArtMania de la Sibiu, de acum cateva zile. Redau, in continuare, tot articolul sau. Cuvintele sunt de prisos si confirma impresiile tuturor:

"Lume multă, cîtă frunză şi cîtă iarbă. Puşchea pe limbă! Unii cu treabă, adică rockeri, alţii la plimbare, nelămuriţi şi cumva deranjaţi de afluxul acesta de tipi şi tipe îmbrărcaţi în negru. Mirosea a kurtoskolacs şi a aşteptare de waţi. Burgul Sibiului pregătit ca de fiecare dată pentru eveniment. Mai degrabă formal, nu sufleteşte, fiindcă primăria lui herr Johannis nu permite muzica din Piaţa Mare peste ora 24. Meine damen und herren, unii mai şi muncesc!

Public adecvat. Lumea aceea care îşi dă întîlnire pe la mai toate concertele de muzică rock. Figuri mai fioroase şi chipuri mai blînde. Plete mai lungi sau mai scurte. Adolescenţi. Tineri şi tineri tomnatici. Oameni paşnici, care vor să se separe două-trei zile de poluare. Disco, pop, tehno, latino, manele. Şi alte orori. Oameni dornici să asculte lucruri noi şi să tresară la piese clasice. Cîţiva comercianţi de tricouri şi de CD-uri. Plus un strop de extravaganţă. Piesele de rezistenţă în materie de vestimentaţie, două fete al căror machiaj şi a căror coafură se plasau undeva la graniţa dintre moda de criptă şi teatrul japonez kabuki (n.r. aici e vorba despre fetele pe care vi le-am aratat si eu in poze, acum cateva zile Very Happy). Rezultatul, uluitor!

Peisaj muzical variat, cu tot felul de forme de relief. Şes, deal, cîmpie. Tristania şi Pain, trupe interesante şi atractive, My Dying Bride parcă mai puţin agresivi şi mai puţin teatrali. În compensaţie, mai muzicali. Vioara, bat-o vina! Subscribe, agitaţi şi cam atît. Suedezii de la Opeth, probabil revelaţia festivalului. Grupul cel mai echilibrat şi cel mai proaspăt. O piesă care a sunat a progress autentic, încă una cu puternice sonorităţi psyhedelice. Şi jeturi de doom-metal, căci se cere. Încă. Mikael Akerfeldt, chitaristul şi solistul vocal, ne-a spus că se simt bine în România, la Sibiu, şi s-a mirat foarte tare că la noi se poate ţine un concert în inima oraşului. Cică la ei, suedezii, care sînt o ţară de pussy, n-ar fi fost posibil aşa ceva. Aveam să înţelegem de ce peste 24 de ore.

Atunci cînd a urcat pe scenă Nightwish. Vecinii din Finlanda. Adică Marco, Tuomas, Jukka şi Emppu. Plus suedeza Anette Olzon. Hoop, hoop! Şi în plus. Grăsuţă şi piţigăiată. Hoop, hoop! Şi cam năpădită de celulită. Hoop, hoop! Stridentă şi fără legătură cu întîmplarea de pe scenă. Hoop, hoop! Pussy, pricepeţi. Abba. Ace of Base. Roxette. Anette a reuşit să fie sub toate chestiile astea, nu sub Tarja. Anette, ce tristeţe! O voce spartă, de dizeuză, pusă alături de una dintre cele mai bune formaţii de metal simfonic merge ca o bere caldă vara, în miezul zilei. Dar berea pe care au băut-o Tuomas şi Marco cu nişte ore înaintea concertului era rece şi era Ciuc. Şi au făcut ei poze mii, prietenoşi cu toţi fanii care treceau pe acolo, şi au zîmbit, dar zîmbetul le-a cam îngheţat pe buze cînd a venit crăiasa expandată a zăpezii şi a zis: Good mornig, guys! Şi a zîmbit fals întorcînd apoi fundul durduliu asistenţei, de toartă cu basistul de la Pain. Şi bine ar fi fost dacă dusă ar fi fost, căci era Marco acolo! Cu vocea acasă!

Am crezut în proiectul Nightwish din era post-Tarja. Totul s-a spulberat nu atunci cînd am auzit falsetele de la Nemo sau Wish I Had an Angel, ci la The Poet and The Pendulum. Piesa care defineşte albumul Dark Passion Play, altfel o lucrare de laborator foarte reuşită. Dar nu cu vocea Anuţei, ci cu alte voci! Sau cu a ei procesată şi ajutată de mixere de sunet. Live, e jale! O mare trupă e pe cale să sucombe din cauza mediocrităţii patentate a “solistei”, aleasă - legendă apocrifă sper - în urma unui casting cu mii de concurente. Celelalte erau mute, nu?

Întrebarea e simplă. Pînă cînd cu această făptură nefericită? Pînă cînd Tuomas, Marco, Jukka şi Emppu? Fiindcă e păcat. De voi, de noi. De toată lumea. De muzică. Mai ales de muzică."avatar
victor_uzum
Calling Grace

Number of posts : 913
Age : 39
Location : Bucharest
Registration date : 2008-12-08

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Kinga on Thu Jul 23, 2009 4:47 pm

Ouchie, asta a fost dureros... pentru unii. Dar intr-un fel sau altul are dreptate.

_________________
-x-x-x-

Kinga
My Winter Storm

Number of posts : 1358
Age : 25
Location : Transilvania
Registration date : 2008-11-29

http://winterstormhungary.webs.com/

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Kinga on Thu Jul 23, 2009 10:28 pm

Faptul ca Amaranth are multe vizionari nu inseamna nimic. Pun pariu ca cea mai noua piesa a lui lady gaga are si mai multe.

Dar sunt de acord ca chestia asta este cam veche, si oamenii ar trebui sa se calmeze. Dar in urmatoarele cativa ani nu vad asta inampland. Trist, dar asta e. Conceptul "bun" este relativ. Poate ca mie imi place ceva si tie nu. Si vice versa. Eu sunt una dintre cele care inteleg oamenii care nici acum nu pot accepta schimbarea. Dar deja am trecut peste perioada in care sa reactionez la orice afirmatie despre acest subiect. Oamenii numai ar trebui sa invete sa se ocupe cu lucruri ce il intereseaza, si sa lase ceilalti in pace. "Live and let live". Si pana cand oamnii accepta opinia celorlalti si exprima opiniile lor fara sa jigneasca pe celalalt totul e in regula. Cum a zis Anette: "No one is loved by everyone." Razz

Si concertul Nightwish nu a fost un BOOM atat de mare pentru mine. Efectele speciale au cam salvat show-ul, dar atat. I fost bun, m-am simtit bine, dar nimic mai mult. Si la concertele la care am mers cu prietenii aici in Cluj ma simteam bine.


Last edited by Kinga on Thu Jul 23, 2009 10:42 pm; edited 1 time in total

_________________
-x-x-x-

Kinga
My Winter Storm

Number of posts : 1358
Age : 25
Location : Transilvania
Registration date : 2008-11-29

http://winterstormhungary.webs.com/

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Sorana on Thu Jul 23, 2009 10:40 pm

^ vroiam sa evidentiez ca faptul ca Anette e solista acum nu e ceva ce a redus din popularitatea trupei, sau din faptul ca ei canta muzica buna si ca lumea inca ii asculta Razz desi cred ca ai dreptate la faza cu lady gaga Laughing

Da, sunt unii oameni care nu pot accepta schimbarea... dar nu ar fi mai bine ca acei oameni sa nu mai asculte nightwish cu anette, in schimb sa asculte ce le place lor si sa nu se mai ia de ea? Rolling Eyes

Nu am fost la concert, dar am ascultat cateva piese pe youtube si mi-a placut cum au sunat... Romanticide suna foarte tare cu vocea ei Smile
avatar
Sorana
Boy And The Ghost

Number of posts : 180
Age : 24
Location : in your head
Registration date : 2009-04-19

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Kinga on Thu Jul 23, 2009 10:49 pm

Eu cred ca oamenii care vor sa exprime faptul ca nu pot accepta pe Anette sunt cei care erau fani Nightwish pana la 2005/2007 dar dupa acela nu le mai place nici noul Nightwish, nici cariera solo al Tarjei. Ei au pierdut cel mai mult. Eu personal sunt multumita cu Tarja, imi place foarte mult ce face ea singura si nu mai simt nevoia sa critic orice ce face Anette/NW. (Dar cateodata nu ma pot abtine. 👅 ) Si Anette stia ce o va astepta. Intr-un fel este normal.

Am cam indepartat de la subiect.

Da, cum am mai zis concertul a fost bun, baietii au fost foarte buni. Nici Anette nu era *chiar atat* de rea, dar nu pot sa zic nici ca era buna. Vocea ei crea o atmosfera total diferita ca ce a ce as vrea eu sa existe la un concert Nighwtish. Si pur si simplu piesele ca Wishmaster si Escapist live erau... ouch!

Oh, si cred ca nu am zis aici, de data asta PAIN erau foarte tari! Rock on! Mi-a placut foarte mult concertul lor. bounce

_________________
-x-x-x-

Kinga
My Winter Storm

Number of posts : 1358
Age : 25
Location : Transilvania
Registration date : 2008-11-29

http://winterstormhungary.webs.com/

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by victor_uzum on Fri Jul 24, 2009 4:00 pm

hartia wrote: eu zic sa vorbim si despre celelalte trupe. sunt sigura ca au dat un spectacol grozav, iar noi ajungem sa ne dam cap in cap vorbind despre solista supertalentata lol!

Ai dreptate!

Eu am reusit sa ajung la Sibiu abia sambata.

Mi-ar fi placut sa vad Opeth, am auzit ca au reusit o prestatie excelenta. Si My Dying Bride!... Dar mai sunt ocazii, nu?

Pain mi-a placut la superlativ! Si acum imi rasuna in cap "Same Old Song"

avatar
victor_uzum
Calling Grace

Number of posts : 913
Age : 39
Location : Bucharest
Registration date : 2008-12-08

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Kinga on Fri Jul 24, 2009 6:48 pm

Da, Pain erau foarte tari! bounce Cand am vazut pe ei live, primavara asta, mi se pareau cam.. usor de uitate. Dar nu de data asta! Mi-a placut concertul lor in totalitate. (Cu exceptia momentelor cand parul tipului din fata era in fata mea. Razz )

_________________
-x-x-x-

Kinga
My Winter Storm

Number of posts : 1358
Age : 25
Location : Transilvania
Registration date : 2008-11-29

http://winterstormhungary.webs.com/

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by ICE on Mon Aug 10, 2009 10:06 am

sal,

Si eu am ajuns la Sibiu am fost din prima zi dupa parerea mea tot show-ul l-au facut cei de la Ophet si MDB si locul 2 Pain ( nu de alta dar se aglomera prea mult podiumul cu primul loc Razz ).
Desi am mers mai mult pentru NightWish ... m-au lasat rece ... unele melodii au sunat groaznic ( desi spun asta cu durere in suflet ) chiar imi pare rau ca nu au fost in stare sa gaseasca si ei o solita mai de Doamne ajuta....sau macar sa fi ramas doar baietii sunau si ei a NightWish nu a pop-rock . Sad

ICE
I Walk Alone

Number of posts : 8
Age : 32
Registration date : 2009-08-02

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Kinga on Mon Aug 17, 2009 11:34 pm

A fost asta postat aici deja? confused
http://www.3netmedia.ro/5oclockrock/?p=274

Un review, videouri, chestii.
Sunt de acord cu cea ce a zis despre a doua zi, cu diferenta ca mie chiar mi-au placut Pain, si cred ca merita mai mult decat "sa cante in deschiderea unui adevarat headliner".

Tuomas rade ca o hiena...

_________________
-x-x-x-

Kinga
My Winter Storm

Number of posts : 1358
Age : 25
Location : Transilvania
Registration date : 2008-11-29

http://winterstormhungary.webs.com/

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Suomi_Rocks on Mon Aug 17, 2009 11:39 pm

Kinga wrote:Tuomas rade ca o hiena...
Laughing confused Laughing

P.S: Merci pentru link Mr. Green
avatar
Suomi_Rocks
Most Helpful / Friendly

Number of posts : 1827
Age : 23
Location : Alexandria
Registration date : 2009-03-03

http://www.hi5.com/friend/profile/displaySameProfile.do?userid=1

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Kinga on Mon Aug 17, 2009 11:42 pm

Razz
Ma refeream la faza cand e intrebat despre diferenta dintre Tarja si Anette. A dat un raspuns foaaarte convingator...


Last edited by Kinga on Tue Aug 18, 2009 12:43 am; edited 1 time in total

_________________
-x-x-x-

Kinga
My Winter Storm

Number of posts : 1358
Age : 25
Location : Transilvania
Registration date : 2008-11-29

http://winterstormhungary.webs.com/

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Suomi_Rocks on Tue Aug 18, 2009 12:06 am

Kinga wrote:Razz
Ma refeream la faza cand e intrebat despre diferenta dintre Tarja si Anette. A dat un raspuns foaaarte convingator...
Laughing Laughing Laughing Acum am vazut si eu.
Sunt de acord cu partea cu rasul de hiena Razz
avatar
Suomi_Rocks
Most Helpful / Friendly

Number of posts : 1827
Age : 23
Location : Alexandria
Registration date : 2009-03-03

http://www.hi5.com/friend/profile/displaySameProfile.do?userid=1

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by ambrozi on Sat Oct 24, 2009 11:47 pm

ehe, am interviurile de la conferinta de presa....ma dau mare...ma simt onorata sa le am Wink

avatar
ambrozi
Poison

Number of posts : 489
Age : 30
Location : in the midle of deamons war
Registration date : 2009-04-18

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by roxana_enache on Sat Oct 24, 2009 11:52 pm

ambrozi wrote:ehe, am interviurile de la conferinta de presa....ma dau mare...ma simt onorata sa le am Wink


le-am vazut si eu pe youtube. Very Happy sunt marfa!
avatar
roxana_enache
Our Great Divide

Number of posts : 543
Age : 28
Location : Bucharest, Romania
Registration date : 2009-09-07

http://mademoisellesauvage.deviantart.com

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Magnolia on Wed Nov 04, 2009 11:33 am

Am fost de doua ori, la Within Temptation si la My Dying Bride si la NW, as fi vrut sa merg si la Pain, dar a trebuit sa plec undeva. La Within Temptation a fost bestial, aveam 10 ani. Laughing Si la NW a fost ok, ca show, dar Anette a cantat oribil, dupa parerea mea. Mai ales Nemo. affraid

Atmosfera din oras e super cand vezi toti rockerii si goticii aia ciudati umbland prin centrul nostru istoric... Laughing
In fine, sper sa o aduca o data pe Tarja. Very Happy
avatar
Magnolia
Funniest User

Number of posts : 1744
Age : 21
Location : Romania: Sibiu
Registration date : 2009-09-15

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by dmLucia on Sat Nov 07, 2009 6:04 pm

din tot festivalul, singura trupa care a lasat o impresie profunda asupra mea a fost PAIN. ma mir ca nu e elvetian Peter, canta precum ceasul! Nightwish m-au dezamagit, suprinzator, am mers fara nicio asteptare.
la conferintele de presa am mers la ambele, la PAIN presa romana s-a facut de rusine, nimeni nu a intrebat nimica (intotdeauna urla toti "piticii" ca vor acreditari de presa si cand pun mana pe ele nu zic nimic, se uita la spectacol. Nici nu ma mir, la conferintele de anul asta nu au prea fost revistele serioase, ci tot soiul de bloguri si mai stiu eu ce), am zis io una despre faptul ca Peter a cumparat satul in care sta, si l-am mai intrebat despre primu concert rock la care a mers si altele... dar in rest a fost o liniste de si greierii se auzeau. amica mea a mers si-a stat la masa cu Tuomas, se pare ca ea a fost mai castigata Razz
la conferinta la Nightwish a fost mai frumos, s-au pus intrebari, unele tampite cum a fost cea despre Belo Horizonte. eu am pus intrebarile despre Metallica si britney spears. care ati fost la conferinta si va gasiti si pe aici, trebuie sa va spun: CE V-ATI CIULIT URECHILE CAND AM MENTIONAT METALLICA. extraordinar, parca nu era conferinta Nightwish, haha! mda, eu am pus intrebarile din a doua jumatate a conferintei, alea care nu se aud... confused drept e ca vorbeam cam incet, si eram si in stanga lor, mai greu de inregistrat sunetul de acolo.
iata niste poze facute de mine:

^^^cine ghiceste a cui e lipsa din poza e bun/a!


Opeth la soundcheck, la concert am tras niste poze dar mai mult sunt artistice ca era intuneric pe scena nu se vede mare lucru:


si in incheiere, eu si maestrul Peter Tagtgren de la PAIN Very Happy :
avatar
dmLucia
I Walk Alone

Number of posts : 9
Age : 24
Location : Cluj-Napoca
Registration date : 2008-12-16

http://deutsches-maedchen.hi5.com

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Rain on Sat Nov 07, 2009 8:02 pm

ala e tuomas??? lol!
tare poza oricum....
avatar
Rain
Minor Heaven

Number of posts : 816
Age : 23
Location : Over the hills and far away
Registration date : 2009-08-06

http://solemnhour.deviantart.com/

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Suomi_Rocks on Tue Nov 17, 2009 1:34 pm

Am primit un mesaj pe Hi5 de la ArtMania care suna cam asa:

Salutare,

Acum se fac booking-urile pentru turneele si concertele din 2010 si incercam sa aducem prin ARTmania artisti cat mai buni.

Asa ca avem nevoie de ajutor cu propuneri pentru concerte in 2010. Ce vreti sa vedeti la Festivalul ARTmania din Sibiu, sau concerte in Bucuresti ? Asteptam sugestii, nu mai mult de 3 propuneri.

Multam fain,

ARTmania

Stiti si alt loc unde se pot face astfel de propuneri? (refuz sa cred ca numai pe Hi5 Laughing )
avatar
Suomi_Rocks
Most Helpful / Friendly

Number of posts : 1827
Age : 23
Location : Alexandria
Registration date : 2009-03-03

http://www.hi5.com/friend/profile/displaySameProfile.do?userid=1

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by victor_uzum on Tue Nov 17, 2009 2:07 pm

suomi_rocks wrote:Am primit un mesaj pe Hi5 de la ArtMania care suna cam asa:

Salutare,

Acum se fac booking-urile pentru turneele si concertele din 2010 si incercam sa aducem prin ARTmania artisti cat mai buni.

Asa ca avem nevoie de ajutor cu propuneri pentru concerte in 2010. Ce vreti sa vedeti la Festivalul ARTmania din Sibiu, sau concerte in Bucuresti ? Asteptam sugestii, nu mai mult de 3 propuneri.

Multam fain,

ARTmania
TARJA TURUNEN
EPICA
KORN

Tarja You'll NEVER Walk Alone!...
avatar
victor_uzum
Calling Grace

Number of posts : 913
Age : 39
Location : Bucharest
Registration date : 2008-12-08

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Magnolia on Wed Nov 18, 2009 9:06 pm

Eu asi spune: TARJA
Epica
Therion??? Laughing
avatar
Magnolia
Funniest User

Number of posts : 1744
Age : 21
Location : Romania: Sibiu
Registration date : 2009-09-15

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by hartia on Thu Nov 19, 2009 7:14 am

eu am zis children of bodom, eluveitie si sinergy, desi ar fi trebuit sa zic in loc de sinergy altceva confused
avatar
hartia
Most Fun

Number of posts : 1849
Age : 28
Location : Klausenburg
Registration date : 2009-04-25

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Suomi_Rocks on Thu Nov 19, 2009 3:08 pm

In sfarsit un raspuns:
urmeaza sa facem si pe site un spatiu special pentru propuneri

numai bine

Mugur
avatar
Suomi_Rocks
Most Helpful / Friendly

Number of posts : 1827
Age : 23
Location : Alexandria
Registration date : 2009-03-03

http://www.hi5.com/friend/profile/displaySameProfile.do?userid=1

Back to top Go down

Re: ARTmania Festival

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum