Blind Guardian - Bucuresti, mai 2011

Go down

Blind Guardian - Bucuresti, mai 2011

Post by Unia on Wed Oct 27, 2010 4:46 pm

Sub deviza „Unu Mai ROCK”, in data de 1 mai 2011 rockerii din Romania vor sarbatori ziua celor ce muncesc printr-un festival ROCK! Evenimentul va avea loc la Arenele Romane din Bucuresti. Nu va fi o sarbatoare in care vor defila muncitorii, asa cum cerea traditia, dar cu siguranta va fi una in care vor „defila” tinerii (si nu numai) imbracati in tinuta specifica rock-ului!

Headliner-ul evenimentului va fi cunoscuta formatie germana BLIND GUARDIAN, iar de la sarbatoare nu vor lipsi formatiile romanesti.

BLIND GUARDIAN a lansat in aceasta vara al 9-lea album discografic intitulat, „At the Edge of Time”, declarat de numarul din august al celebrei reviste germane Metal Hammer albumul lunii. Departe de a-si fi terminat resursele, muzicienii care compun Blind Guardian merg inainte pe drumul compozitiilor epice si complexe, ducandu-si ascultatorii intr-o calatorie presarata de elemente folclorice, religioase, mitologice si literare.
Cu ocazia lansarii noului album „At the Edge of Time” (citeste cronica de disc AICI) si dupa un excelent turneu american de promovare, germanii pregatesc un turneu european care vizeaza si teritoriul romanesc, astfel ca in data de 1 mai 2011 Blind Guardian isi saluta din nou fanii din Romania, intr-un concert ce va avea loc la Arenele Romane din Bucuresti.

Infiintat in 1984 de Hansi Kursch si Andre Olbrich, grupul german Blind Guardian a devenit destul de repede un etalon pentru heavy/speed-ul melodic cu piese lungi, epice si orchestratii bombastice.

Albumul de debut, „Battalions of Fear”, apare in 1988, cu compozitii speed destul de dure, inca departe de stilul imbogatit cu elemente orchestrale de mai tarziu, dar cu versuri ce ating multe dintre temele ce vor deveni de-a lungul anilor definitorii pentru trupa: de la subiecte inspirate din J. R. R. Tolkien si Stephen King – un roman al acestuia stand si la baza numelui trupei – pana la cele doua laturi ale spiritualitatii, cea luminata ilustrata prin evocarea lui Iisus Hristos pe piesa „The Martyr”, iar cea intunecata prin Aleister Crowley, la care trimite „Wizard’s Crown”.

„Follow the Blind”, lansat in 1988, este un pas inainte din punct de vedere stilistic, dar si o incursiune in teritorii thrash. Albumul marcheaza de asemenea si prima colaborare cu unul dintre muzicienii care au influentat decisiv trupa, Kai Hansen , prezent pe piesele „Valhalla” (cu vocea) si „Hall of the King” (cu chitara).

Cu o activitate cat se poate de consistenta si de regulata, Blind Guardian lanseaza in 1990 „Tales from the Twilight World”, un album unde pentru prima data se remarca prezenta masiva a corurilor si a elementelor de muzica clasica, imbracand un univers populat de personaje ale lui Stephen King, Tolkien sau Frank Herbert. Acest album reprezinta cristalizarea stilului trupei si beneficiaza, din nou, de participarea lui Kai Hansen.

„Somewhere Far Beyond”, lansat in 1992, este primul album pentru casa de discuri Virgin, un disc care, continuand traditia versurilor inspirate din literatura fantastica, le aduce membrilor trupei si porecla de „barzi”, folosita dupa o vreme si pentru fanii lor devotati. Turneul de promovare a albumului duce si la inregistrarea si lansarea primului live Blind Guardian, „Tokyo Tales”.

O schimbare importanta pentru Blind Guardian survine prin colaborarea cu Flemming Rasmussen, celebrul producator Metallica, ce se ocupa de sunetul trupei pe „Imaginations from the Other Side” si pe „Nightfall in Middle-Earth”. Acest album, cu texte bazate pe romanul lui Tolkien „The Silmarillion” este socotit de multi fani si critici cel mai reprezentativ pentru stilul creat de muzicienii stransi in jurul lui Hansi K�rsch, care a renuntat la bas pentru a se concentra doar pe partile vocale. „Nightfall...”, aduce in prim plan elemente melodice folclorice, dar si aranjamente vocale inspirate din Queen, precum si numeroase suprapuneri de instrumente, care creeaza un sunet dens si o orchestratie complexa.

„A Night at the Opera” - care indica din titlu influenta puternica a grupului britanic Queen - este o imbinare a tuturor trasaturilor stilistice care au definit grupul de-a lungul timpului. Subiectele abordate in versuri sunt inspirate din Vechiul si Noul Testament, din Iliada, dar au si fragmente ce reprezinta scurte povesti, fabule, sau o fictiune despre ultimele zile ale filosofului Friedrich Nietzsche. Dupa acest album, bateristul Thomen Stauch paraseste grupul si este inlocuit de Frederik Ehmke.

„A Twist in the Myth”, aparut in 2006, este albumul care i-a adus pe cei de la Blind Guardian si la Bucuresti, pentru un concert foarte gustat de cei prezenti la Arenele Romane, care au indurat cu stoicism ploaia pentru a-i vedea pe favoritii lor, care au dat un concert excelent.

„At the Edge of Time”, al 9-lea material discografic al germanilor a fost lansat prin Nuclear Blast Rec. la data de 30 iulie 2010.

_________________
avatar
Unia
Admin

Number of posts : 2952
Age : 27
Location : Finland
Registration date : 2008-11-25

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum