Dark Bombastic Evening - Solsafir, 17-18 august, Alba Iulia

Go down

Dark Bombastic Evening - Solsafir, 17-18 august, Alba Iulia

Post by Unia on Tue Jan 10, 2012 12:14 am

Grupul islandez Solstafir este primul nume confirmat pentru Dark Bombastic Evening 4, eveniment ce va avea loc in perioada 17-18 august in Alba Iulia.

Formatia a luat nastere in 1995, perioada in care a inregistrat un demo si un EP pentru ca in 2002 sa fie lansat primul full-length, material axat in principal in sfera viking metal.

Au urmat o serie de materiale demo pentru ca in 2005 sa apara Masterpiece Of Bitterness, o evolutie clara fata de debut. Discul a aratat o departare aproape totala fata de viking metal-ul prestat la inceput iar de aceasta data islandezii au ales o directie post-black metal conturata in final de capodopera Kold lansata in 2009 care pe langa elementele aduse in 2005, prezinta o forma clara de post-rock, experimental si black metal.

2011 aduce probabil cel mai bun album Solstafir lansat pana in prezent, un dublu CD intitulat Svandir Sandar, o adevarata capodopera post-rock.

Vor fi prezenti peste 70 de muzicieni din 10 tari europene, aflati sub contractul a 13 case de discuri mai mult mai putin nisate, promotori ai diversitatii muzicale, de la Metal, Post-Rock, Country, Ambient sau Nefolk pana la Experimental Drone, Psychedelic, Space Rock sau Post-Industrial… vor fi multe exprimari in premiera pentru Romania, vor fi recitaluri pregatite si adaptate special pentru *DBE 4*…

Dar, poate cel mai important aspect, oamenii din spatele acestor portative vin cu inima deschisa pentru a cunoaste prieteni ce imbratiseaza normalitatea, simplitatea si Spiritul Underground… fara conditionari, restrictii sau artificii comerciale… fara opening band, headliner, organizator, presa, fan… doar respect, bun simt si voie buna!

Un eveniment organizat de DonisArt.

_________________
avatar
Unia
Admin

Number of posts : 2952
Age : 27
Location : Finland
Registration date : 2008-11-25

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum