Peninsula 2010

Go down

Peninsula 2010

Post by Unia on Sun Apr 25, 2010 1:18 pm

Conform organizatorilor, cea de-a opta editie a Festivalului Peninsula va avea loc in perioada 26 - 29 august, pe malul Muresului. Cel mai mare eveniment muzical din Transilvania, Festivalul Peninsula, va aduna zeci de mii de turisti din toata Europa la finele lunii augus, anunta Adevarul.ro.

Festivalul Peninsula va fi organizat si in acest an pe malul Muresului, in spatele Complexului Weekend. Singura diferenta fata de editiile precedenta o reprezinta perioada organizarii acestuia (26-29 august n.r.), o luna mai tarziu decat eram obisnuiti. „Pentru editia din luna august vom incerca sa mentinem nivelul de anul trecut, atat in ceea ce priveste diversitatea evenimentelor non-muzicale, cat si intensitatea concertelor, deoarece obiectivul nostru principal este sa oferim tuturor vizitatorilor un festival de calitate”, declara Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula.

Organizatorii le-au pregatit celor peste 50.000 de fani ai muzicii prezenti la Festival o surpriza de proportii. In premiera pentru un eveniment muzical organizat in tara noastra, Peninsula 2010 va dispune de patru scene muzicale cu genuri totalmente diferite. „O parte din artistii si DJ-ii contractati pentru editia din acest an ii vom anunta in curand si, credem noi, recitalurile lor vor ridica si mai mult calitatea evenimentului, dar si atractivitatea lui, deoarece se pare ca Festivalul Peninsula a ramas singurul festival clasic de vara din Romania”, a declarat Gerendai K�roly, directorul executiv al Sziget Management. Festivalul Peninsula a atras la editia de anul trecut peste 58.000 de vizitatori, evenimentul avand un buget de 1,2 milioane de euro.

Nu știam că e atât de mare. scratch

_________________
avatar
Unia
Admin

Number of posts : 2952
Age : 27
Location : Finland
Registration date : 2008-11-25

Back to top Go down

Re: Peninsula 2010

Post by ambrozi on Sun Apr 25, 2010 2:23 pm

daca nu ma insel chiar primisem un mail de pe metalhead parca cum ca peninsula a fost anulat..
sau am avut vedenii?? Smile)
avatar
ambrozi
Poison

Number of posts : 489
Age : 30
Location : in the midle of deamons war
Registration date : 2009-04-18

Back to top Go down

Re: Peninsula 2010

Post by Unia on Wed May 12, 2010 5:08 pm

Korn, Tricky, The Rasmus, Europe, Ska-P si Babylon Circus sunt primele formatii confirmate pentru editia din acest an a festivalului Peninsula, ce va avea loc in perioada 26-29 august la Targu Mures.

Formatii care au stabilit directia muzicii pe plan international, au scos hituri de un urias succes si au sustinut concerte memorabile vor veni intre 26 si 29 august la Tirgu Mures, la cea de a opta editie a Festivalului Peninsula. Festivalul nostru va fi si anul acesta un magnet pentru trupe de pe tot globul, incepand cu Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Spania sau Franta.

Concertul lunii august va fi cel al Korn, cea mai mare si influenta formatie de metal de la sfarsitul anilor ’90, care a vandut 35 de milioane de albume in toata lumea. Formatia de nu-metal care combina hip-hop, alternative si elemente electronice a devenit vocea unei generatii: vocalul Jonathan Davis, basistul Fieldy si colegii de trupa nu transmit doar muzica, ci un fel de a trai, ceea ce i-a propulsat in topul celor mai bune albume, cu Life is Peachy, Follow the Leader sau cu Issues. Korn III – Remember Who You Are, albumul care urmeaza sa apara in luna iulie va avea, cu siguranta, aceeasi priza la public ca toata discografia Korn. Castigatori ai premiului Grammy, aflati pentru prima oara in Romania, cei de la Korn vor incheia seria concertelor de pe scena mare a Peninsulei.

Cand spunem Tricky ne gandim la “smecher” si complicat”, atribute care I se potrivesc perfect complexului artist, care este unul din idolii trip-hopului. Inca de la colaborarea sa cu veteranii genului, Massive Attack, a inceput sa popularizeze muzica sa intunecata, lenta si eterica, Karmacoma devenind cel mai stralucitor exemplu pentru faptul ca muzica are efecte vindecatoare.

Artist cu o voce inconfundabila, cel cu care colaboreaza divele muzicii internationale (Bjork, Neneh Cherry, Alanis Morissette), Tricky va sosi la Tirgu Mures cu toata formatia sa si va fascina publicul din fata Terasei.

Trupa finlandeza The Rasmus este un invitat care a gustat deja in anul 2006 la Festivalul Peninsula din entuziasmul de care sunt capabili peninsularii. In urma cu patru ani, pe malul Muresului 15.000 de fani au cantat alaturi de trupa megahitul “In the Shadows”, finlandezii intorcandu-se pentru a plusa nebunia rock pe care au produs-o data trecuta.

Si daca vorbim despre hit-uri rock trebuie mentionata prezenta granzilor din Suedia, Europe, care aduc aerul muzicii anilor ‘80 la Festivalul Peninsula prin intermediul celui mai cunoscut titlu rock al tuturor timpurilor, “The Final Countdown”. Dar Europe nu a cucerit fanii doar in urma cu doua decenii, pentru ca maestrii sunt nemuritori si cu ultimul album “Last Look at Eden”, pe care il vor aduce si la Tirgu Mures, dupa ce o intreaga Europa a avut ocazia sa il aprecize deja.

Formatia madrilena Ska-P a devenit, prin turneele continue, reprezentantul numarul unu al stilului ska-punk din Europa. Fetele insorite si muzica celor de la Ska-P reprezinta doar un voal care acopera mesaje critice adresate regimurilor politice transmise prin intermediul unei muzici de o inalta calitate. Elementele de mai sus sunt si cele care stau la baza atractiei mase inimaginabile de oameni le au fata de concertele lor, peste tot in Europa.

Gypsy-punk, reggae, ska si elemente melodice franceze sunt componentele Babylon Circus, un adevarat comando de elita al distractiei. Dupa etica clara a chanson-ului francez, trupa indeamna publicul la dans prin intregi filozofii in ceea ce priveste salvarea lumii.

„Nu intamplarea face ca Festivalul Peninsula sa se intipareasca in constiinta publica sub forma unui eveniment mereu diversificat. Prezenta unor nume precum Korn, Tricky si Ska-P este dovada ca valoarea de baza a festivalului nostru ramane in continuare diversitatea. Aici la Tirgu Mures nu punem accent doar pe prezentarea unor trupe de deschidere la festivalurile vest europene, ci, in acelasi timp, incercam sa oferim publicului nostru concerte dintre cele mai pretentioase si distractive. Tirgu Mures s-a dezvoltat pe parcursul anilor trecuti intr-un oras-festival, fapt de care se vor convinge toti cei care decid sa petreaca alaturi de noi sfarsitul lunii august, pe malul Muresului”, declara directorul Festivalului Peninsula, Bodor Laszlo.


--------

Festivalul nostru va fi si anul acesta un magnet pentru trupe de pe tot globul, incepand cu Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Spania sau Franta.
evilgrin

_________________
avatar
Unia
Admin

Number of posts : 2952
Age : 27
Location : Finland
Registration date : 2008-11-25

Back to top Go down

Re: Peninsula 2010

Post by hartia on Wed May 12, 2010 5:23 pm

uh lala boogie
avatar
hartia
Most Fun

Number of posts : 1849
Age : 28
Location : Klausenburg
Registration date : 2009-04-25

Back to top Go down

Re: Peninsula 2010

Post by ambrozi on Wed May 12, 2010 6:20 pm

Incep sa cred ca Romania devine o a2a america.. prea multe intr-un asa loc mic Razz
avatar
ambrozi
Poison

Number of posts : 489
Age : 30
Location : in the midle of deamons war
Registration date : 2009-04-18

Back to top Go down

Re: Peninsula 2010

Post by Unia on Wed May 12, 2010 8:02 pm

^Nu cred că poţi compara chiar cu America (nu festivalul în general, dar România).

_________________
avatar
Unia
Admin

Number of posts : 2952
Age : 27
Location : Finland
Registration date : 2008-11-25

Back to top Go down

Re: Peninsula 2010

Post by ambrozi on Wed May 12, 2010 11:32 pm

nu ma refeream doar la festivalul asta (my bad), ci la faptul c anaul acesta vin o gramada de trupe/artisti sa cante tocmai acuma si tocmai aici.
avatar
ambrozi
Poison

Number of posts : 489
Age : 30
Location : in the midle of deamons war
Registration date : 2009-04-18

Back to top Go down

Re: Peninsula 2010

Post by victor_uzum on Wed May 26, 2010 12:25 pm

S-au pus in vanzare biletele pentru Festivalul Peninsula 2010!

Între 26 şi 29 august 2010, lângă Complexul Weekend de la Târgu Mureş are loc ediţia 2010 a festivalului Peninsula.

În afară de cele trei scene de anul trecut (scena mare, arena şi terasa), anul acesta festivalul va avea şi o scenă pe care vor concerta live trupe din România şi Ungaria.

Primele trupe confirmate la Festivalul Peninsula 2010: Korn, Tricky, the Rasmus, Europe, Ska-P şi Babylon Circus.

Concertul lunii august va fi cel al trupei Korn, cea mai mare şi influentă formaţie de metal de la sfârşitul anilor ’90, care a vândut 35 de milioane de albume in toata lumea. Formaţia de nu-metal care combină hip-hop, alternative şi elemente electronice a devenit vocea unei generaţii: vocalul Jonathan Davis, basistul Fieldy şi colegii de trupă nu transmit doar muzică, ci un fel de a trăi, ceea ce i-a propulsat în topul celor mai bune albume, cu Life is Peachy, Follow the Leader sau cu Issues. Korn III – Remember Who You Are, albumul care urmează să apară în luna iulie va avea, cu siguranţă, aceeaşi priză la public ca toată discografia Korn. Câştigători ai premiului Grammy, aflaţi pentru prima oară în România, cei de la Korn vor încheia seria concertelor de pe scena mare a Festivalului Peninsula 2010.

Cand spunem Tricky ne gandim la “smecher” şi complicat”, atribute care i se potrivesc perfect complexului artist, care este unul din idolii trip-hopului. Încă de la colaborarea sa cu veteranii genului, Massive Attack, a început sa popularizeze muzica sa întunecată, lentă şi eterică, Karmacoma devenind cel mai strălucitor exemplu pentru faptul că muzica are efecte vindecătoare. Artist cu o voce inconfundabilă, cel cu care colaborează divele muzicii internaţionale (Bjork, Neneh Cherry, Alanis Morissette), Tricky va sosi la Târgu Mureş cu toata formaţia sa şi va fascina publicul din faţa Terasei.

Trupa finlandeza The Rasmus este un invitat care a gustat deja în anul 2006 la Festivalul Peninsula din entuziasmul de care sunt capabili peninsularii. În urma cu patru ani, pe malul Mureţului 15.000 de fani au cântat alături de trupa megahitul “In the Shadows”, finlandezii întorcându-se pentru a plusa nebunia rock pe care au produs-o data trecută.

Şi dacă vorbim despre hit-uri rock trebuie menţionată prezenţa granzilor din Suedia, Europe, care aduc aerul muzicii anilor ‘80 la Festivalul Peninsula prin intermediul celui mai cunoscut titlu rock al tuturor timpurilor, “The Final Countdown”. Dar Europe nu a cucerit fanii doar în urma cu două decenii, pentru că maeştrii sunt nemuritori şi cu ultimul album “Last Look at Eden”, pe care îl vor aduce şi la Târgu Mureş, dupa ce o intreaga Europă a avut ocazia să-l aprecize deja.

Formatia madrilenă Ska-P a devenit, prin turneele continue, reprezentantul numărul unu al stilului ska-punk din Europa. Feţele însorite şi muzica celor de la Ska-P reprezintă doar un voal care acoperă mesaje critice adresate regimurilor politice transmise prin intermediul unei muzici de o înaltă calitate. Elementele de mai sus sunt şi cele care stau la baza atracţiei mase inimaginabile de oameni le au faţă de concertele lor, peste tot în Europa.

Ediţia 2010 este cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Peninsula şi este organizată de Sziget Management şi Organizaţia Tinerilor Maghiari din România – MIÉRT.

Preţul unui bilet pentru Festivalul Peninsula 2010 achizitionate până în 20 iunie, este de 72 lei pe zi, respectiv 179 lei pentru un abonament!

Din 21 iunie preţurile devin astfel: 80 RON pentru biletele pe zile şi 199 lei pentru abonamente
.

Tarja You'll NEVER Walk Alone!...
avatar
victor_uzum
Calling Grace

Number of posts : 913
Age : 39
Location : Bucharest
Registration date : 2008-12-08

Back to top Go down

Re: Peninsula 2010

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum